Kärra KIF

Referat

Referat: Kareby IS - Kärra KIF

Hemmapremiär
Äntligen dags för hemmapremiären. Från att det på morgonen vär regn i prognoserna så blir det endast lite moln på himlen och ett perfekt fotbollsväder. Vi räknar till 138 personer i publiken, en taggad Ultrasgäng och än mer taggade spelare. Alla förutsättningar för en riktig fin hemmapremiär. Men så händer precis det som inte får hända. Endast efter 2 minuter spel kommer Kärra fram på sin högerkant och får in bollen där Freddan får en hand på den men den går ut till en Kärraspelare som sätter 0-1 till bortalaget. Inte riktigt vad vi önskade oss.
Men som många gånger förr den här säsongen låter inte killarna påverkas så mycket ut av det utan fortsätter att försöka spela vårt spel och rullar boll. Inte jättemycket som händer före Hussien snappar upp bollen på mittfältet och får i vär en riktigt fin boll på djupet till Oliver som inte är sen att tacka för den möjligheten. Snyggt i bortre och 1-1 ett faktum efter 16 minuters spel. Resten av omgången så böljar spelet lite fram och tillbaka, mycket på mittfältet och inte något av lagen har förmågan att ta över så en jämn och bra första halvlek från båda lagen. Det mest minnevärda från denna tiden är tyvärr att Freddan måste kliva av efter en skadekänning och Gilbert får göra premiär i seriesammanhang. Och det är roligt och vilken start han gör, en indirekt frispark som han själv räddar efter grym utrusning.

Kareby gör ett par byten i halvlek, nyförvärvet Jia och Emil kliver ut och Lucas och Berin kommer in. Andra halvlek startar precis som första slutade, jämnt och inget av lagen som lyckas ta över något. En olycklig händelse i samband med ett Kärraanfall så blir Ola skadad och måste kliva av. Då var båda bröderna ute ur matchen. Vi får stuva om i alla led efter detta och lite smårörigt på planen. Spelmässigt så är det samma läge, kanske något övertag för KAreby nu, men rätt jämn match. I matchminut 65 så sätte Backe fart och in i straffområdet där deras försvarare inte hänger med och måste hindra honom lite oschyst och straff till Kareby. En straff som Harry sätter på returen efter att målvakten räddar. Tyvärr så kvitterar Kärra 3 minuter efteråt på en hörna. 2-2 står sig tills det är 30 sekunder kvar där Kareby har världens möjlighet att göra kvällen extremt lyckad men vi avslutet 5 meter från målet går tyvärr utanför.

Sett över hela matchen något spelmässigt övertag och några fler avslut från Kareby, men ett rättvist resultat, Riktigt roligt att vi lyckas få med oss 1 poäng i vår hemmapremiär för storpublik också. Nästkommande lördag är det dags för "älvderby" mot Nol och vi hoppas verkligen att så många som möjligt tar turen över älven och stöttar oss.
Stort tack till Kärra, domarna och vår underbara publik som gjorde kvällen minnesvärd.